В українських дитсадках затвердили нові карантинні правила: Що зміниться для дітей та персоналу

Міністерство охорони здоров'я України затвердило нові карантинні правила в дитячих садках

Журналіст стрічки новин
В українських дитсадках затвердили нові…
Фото: Рixabay

Тепер температуру тіла у дітей перевірятимуть тільки на вході, а не кожні чотири години, як було раніше.

Крім того, у закладах стежитимуть за дотриманням правил особистої гігієни. Зокрема, наявністю антисептиків на вході. Перед відкриттям необхідно буде провітрювати приміщення протягом 15 хвилин. Протягом дня також кожну з кімнат по черзі провітрюватимуть, однак лише за відсутності в них дітей, повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу  МОЗ.

Правила для персоналу

До дитячого садка вихователів та інших працівників пускатимуть тільки після виміру температури і за умови наявності захисної маски.

Хоча під час занять в групах маски можуть не надягатися, під час переміщення між приміщеннями вони обов'язкові. Всі співробітники при спілкуванні між собою також мають бути у засобах індивідуального захисту.

Крім того, якщо у співробітника температура тіла перевищує 37,2 градуса або є ознаки ГРВІ, він не допускається до роботи. Якщо ці симптоми з'явилися ще вдома, то працівник не виходить на роботу.

Правила для дітей

Тепер безконтактний температурний скринінг проводиться тільки при вході. Якщо ж у дитини є ознаки ГРВІ або підвищена температура тіла (вище 37,2 ), то за відсутності батьків малюків потрібно ізолювати в спеціальному приміщенні, терміново повідомити батьків і прийняти узгоджене рішення про подальшу допомогу дитині.

Приймати малюка вранці і передавати в кінці дня вихователь тепер має на території садка, а не в його приміщеннях. У разі поганої погоди цей процес повинен проводитися в прийомних приміщеннях або роздягальнях. Водночас самі батьки обов'язково мають бути в масках.

Всі заходи – термометрія, обробка або миття рук – необхідно проводити в ігровій формі і за особистим прикладом педагогічного працівника.

Крім того на час карантину заборонено:

  • використання м'яких іграшок;
  • проведення батьківських зборів (дистанційні дозволені);
  • перебування в приміщеннях дитсадка у вуличному взутті;
  • обмежено проведення нарад або зборів.

Нагадаємо, 4 серпня в Україні почали вакцинувати дітей проти коронавірусу. Варто додати, що першим імунізованим проти коронавірусу дітям в Україні від 13 до 16 років.

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme