В Україну доставили чергову партію вакцини CoronaVac

Україна отримала чергову партію китайської вакцини проти коронавірусу CoronaVac

Редактор стрічки новин
В Україну доставили чергову партію вакци…
Фото: Волинська ОДА

У рамках ініціативи COVAX Україна отримала сьогодні, 21 вересня, 159 000 доз вакцини CoronaVac

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міністерства охорони здоров'я.

"Вакцина від COVID-19 CoronaVac (Vero Cell Інактивована), виробництва Sinovac, Китай, схвалена ВООЗ для екстреного використання, що означає, що продукт відповідає міжнародним стандартам безпеки, ефективності та умов виробництва", - зазначили у МОЗ.

Зазначається, що як і інші вакцини та товари в рамках COVAX, Україна отримала цю партію безоплатно. Доставив вакцину Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

"Разом із цією поставкою, на сьогодні ЮНІСЕФ доставив 4 485 510 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna, AstraZeneca та CoronaVac) від імені COVAX", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, станом на 21 вересня від початку вакцинальної кампанії щеплено 6 366 925 людей, з них отримали одну дозу – 6 366 923 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 5 198 661 людина (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 11 565 584 щеплення

Довідка: CoronaVac — вакцина, яку виготовляє китайська компанія Sinovac Biotech. Її головний компонент — нежиттєздатні вірусні частинки. Вони не можуть спричиняти хворобу, але провокують імунну реакцію. Таку технологію використовують для виробництва багатьох інших вакцин, наприклад, проти поліомієліту та дифтерії. Для повноцінної імунізації людина має отримати дві дози.

За результатами клінічних досліджень, ця вакцина запобігала симптоматичним захворюванням у 51% вакцинованих, а також тяжкому перебігу COVID-19 та госпіталізації у 100% людей, які взяли участь у дослідженнях. Препарат був схвалений Всесвітньою організацією охорони здоров'я для екстреного застосування.

Щеплення препаратом CoronaVac в Україні розпочали робити 12 квітня. Наразі в Україні зробили уже майже 1,8 млн щеплень вакциною CoronaVac.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme