В Україну прилетіла третя партія озброєння від США (ФОТО)

В Україну 25 січня прибула третя партія летального озброєння від США

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україну прилетіла третя партія озброєн…
Фото: Twitter Олексія Резнікова

Станом на зараз невідомо, яка саме зброя прибула до України, але відомо, що це – сучасне обладнання і боєприпаси оборонного призначення.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис заступниці глави Міноборони Ганни Маляр у Facebook.

За її словами, партію зустрічають колеги з Міноборони та Посольства США в Міжнародному аеропорту "Бориспіль"

"У пакеті: сучасне обладнання і боєприпаси оборонного призначення. Зміцнюємо обороноздатність! Вчергове дякуємо американським партнерам за підтримку та практичну допомогу. Разом ми сильніші, а світ – безпечніший!" – наголосила вона.

В Україну прилетіла третя партія озброєння від США (ФОТО)

Своєю чергою у посольстві США в Україні повідомили, що до Києва прибула третя партія з пакету допомоги на суму 200 мільйонів доларів. На літаку були розміщені близько 300 Джавелінів, або 79 тонн безпекової допомоги для Збройних сил України.

"300 Джавелінів. 79 тонн безпекової допомоги для Збройних Сил України. Сьогодні ввечері до аеропорту Бориспіль у Києві прибула третя партія з пакету допомоги на суму 200 мільйонів доларів, ухваленого президентом Байденом. Сполучені Штати підтримують Україну, і ми продовжуватимемо надавати Україні необхідну підтримку", – йдеться у дописі.

В Україну 25 січня прибула третя партія летального озброєння від США

Зауважимо, напередодні глава Міноборони України Олексій Резніков анонсував третю партію оборонної допомоги від США для нашої держави.

Нагадаємо, в ніч на 22 січня в аеропорт "Бориспіль" прибула перша партія оборонної допомоги зі США. Вона містила, зокрема, 90 тонн летальної зброї, в тому числі боєприпаси для захисників України.

23 січня в Києві приземлився літак з військовою допомогою США. За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, США передали Збройним силам України понад 80 тонн озброєння.

Читайте також: "Стінгери", "Джавеліни", вогнемети і гранатомети: Яку зброю вже дають Україні західні партнери

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme