В Україну суне штормовий вітер і мряка

У четвер, 27 січня, вітер в Україні посилиться до штормового, а на дорогах утвориться снігова "каша" і ожеледь
 

Журналіст відділу новин
В Україну суне штормовий вітер і мряка…
Фото: ДСНС

Скандинавські атмосферні фронти принесуть вологу погоду з опадами практично повсюди, окрім східних областей.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прогноз синоптика Наталки Діденко.

"Четвер в Україні буде із снігом та мокрим снігом. Атмосферні фронти скандинавської циклонічної сімейки принесуть завтра вологу, з опадами, погоду практично повсюди, окрім східних областей. Почне посилюватися вітер до штормових значень, спочатку задуватиме на заході та півночі, а післязавтра, у п'ятницю, практично скрізь в Україні вітер буде сильним", – пише синоптик.

За словами Діденко, найнижча температура повітря очікується у східній частині та на північному сході: вночі до 9-13 градусів морозу, вдень 3-8 морозу. На півночі тепліше буде в Житомирській та Київській областях, вдень 0-2 градуси морозу. На Чернігівщині та Сумщині мороз 4-7 градусів. На заході – від 2 градусів морозу до 2 градусів тепла.

У Центрі на Вінниччині буде близько нуля, Кропивницький з районами та Черкащина -1-3 градуси, Полтавщина, Дніпро з районами -3-7 градусів. На півдні в Одеській області 0+1 градус, у Миколаївській, Херсонській областях та в Криму 0-3 градуси морозу, на Запоріжжі -2-5 градусів.

У Києві 27 січня очікується сніг та мокрий сніг, на дорогах та тротуарах снігова "каша", ожеледиця. Видимість погана, хмарно. Вітер із заходу посилиться в другій половині дня. Протягом дня четверга температура повітря у столиці коливатиметься в межах від 2 морозу до 1 тепла.

За її словами, кінець тижня буде в Україні порівняно теплим з відлигою і вітряним з періодичними опадами.

Нагадаємо, раніше у Карпатах оголосили штормове попередження. Є велика небезпека сходження снігових лавин.

Читайте також: Як діяти, аби не постраждати у разі сильних поривів вітру та перебоїв електропостачання – поради від прикарпатських надзвичайників

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme