В "Укрексімбанку" розкритикували поновлення на посадах нападників на журналістів

Голова наглядової ради "Укрексімбанку" негативно висловилася про поновлення на посадах двох нападників на журналістів "Радіо Свобода"

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
В "Укрексімбанку" розкритикували поновле…
Фото: Оляна Гордієнко / Facebook

Вона назвала повернення до роботи Ігоря Тельбізова та Олега Осіпова несправедливим. При цьому констатувала, що поновлення може відповідати вимогам чинного законодавства.

Про це Оляна Гордієнко написала на особистій сторінці у Facebook, передає Depo.ua

"Розумію, що повернення до виконання своїх обов’язків І.Тельбізова та О.Осіпова, яке відбулося у строгій відповідності з нормами чинного законодавства, не є справедливим. Перешкоджання законній діяльності журналістів – це червона лінія, за якою безапеляційно повинна наступати не тільки юридична, але і морально-етична відповідальність", – написала Гордієнко.

За її словами, дотримання букви закону не завжди забезпечую фундаментальну справедливість. Законодавець апріорі не в змозі передбачити усі можливі сценарії реального життя, в яких може виникнути необхідність застосування створених ним норм закону.

І тому, на думку Гордієнко, для декого, ця обʼєктивна недосконалість приписів закону стає зручним способом для маніпуляцій. 

"Поки суд займається оцінкою дій учасників інциденту навколо інтервʼю Радіо Свобода з точки зору їх кримінальної протиправності, ми зробимо все можливе, щоб люди, які своїми діями заподіяли безпрецедентну шкоду репутації банку, не могли продовжувати робити це далі", – підкреслила голова наглядової ради "Укрексімбанку".

Що сталося в стінах "Укрексімбанку" 4 жовтня 

4 жовтня в "Радіо Свобода" заявили, що на знімальну групу програми "Схеми", яка брала інтерв'ю у голови правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера, скоїли напад. Банкіру нібито не сподобалися питання журналіста Кирила Овсяного і він наказав охороні забрати камери та вилучити з них записані матеріали.

Співробітники банку видалили зняте відео, але конфлікт було записано на диктофон журналіста.

Поліція Києва відкрила кримінальну справу за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Банк вважає винуватцем конфлікту журналіста, оскільки той під час інтерв'ю з Мацгером нібито відійшов від погодженого переліку питань і почав випитувати інформацію, що містить банківську таємницю.

Увечері 5 жовтня "Схеми" оприлюднили відновлене відео інциденту, на якому видно деталі нападу.

6 жовтня правоохоронці вручили підозри працівникам "Укрексімбанку". Після цього глава фінансової установи Євген Мецгер написав заяву на звільнення. 

Допис голови наглядової ради

Допис голови наглядової ради 2

Нагадаємо, у четвер, 11 листопада, стало відомо, що співробітників "Укрексімбанку", які 4 жовтня напали на журналістів, поновили на посадах. Наказ про поновлення Тельбізова і Осіпова датовано 9 листопада. У ньому йдеться про завершення внутрішнього розслідування в банку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme