В "Укренерго" розповіли, за яких умов застосують графіки відключень світла

Запроваджувати в Україні графіки відключень світла в Україні поки не збираються

В "Укренерго" розповіли, за яких умов за…
Фото: Pixabay

Про це розповів в інтерв'ю "РБК-Україна" голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький, пише Depo.ua.

"Наразі хочу підкреслити, що ми ніяких графіків відключень не плануємо. І навіть факт їх оновлення Міністерством енергетики не означає, що вони будуть застосовані, ми просто маємо бути готові", — сказав він.

За словами Кудрицького, для цього є декілька причин.

"Ці графіки зараз оновлюються, в тому числі й обленерго. Тому що графіки відключення конкретних споживачів складаються саме на місцях, а не нами, не в "Укренерго". Але вся система якихось аварійних обмежень електропостачання буде краща відбалансована, враховуючи досвід минулого року", — запевнив він.

Крім того, додав Володимир Кудрицький, порівняно з осінню минулого року зараз набагато більше об'єктів критичної інфраструктури — лікарень, котелень, шкіл, дитсадків, насосних станцій — обладнані автономними джерелами живлення.

"Тому у нас в принципі стійкість цієї критичної інфраструктури на місцях зараз набагато вища. Торік навіть великим лікарням не вистачало генераторних потужностей. Ви пам'ятаєте, скільки генераторів потім навезли в Україну під час минулої ракетної та дронової кампанії? Зараз набагато більше об'єктів критичної інфраструктури, на щастя, мають ці автономні джерела живлення", — заявив голова правління.

Він зауважив, що облаштування об'єктів критичної інфраструктури генераторами не тільки посилює стійкість інфраструктури, а ще й дає необхідну гнучкість, "якщо раптом треба буде якісь графіки застосовувати".

Нагадаємо, в "Укренерго" казали, що обмеження споживачів електроенергії в разі її дефіциту — останній із можливих заходів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme