В "Укрзалізниці" – дефіцит палива, компанія зазнає мільйонних збитків, – депутатка

Український залізничний монополіст АТ "Укрзалізниця" зараз має серйозні проблеми через дефіцит палива

Редактор стрічки новин
В "Укрзалізниці" – дефіцит палива, компа…
Фото: Facebook Юлії Гришиної

Про це повідомила народна депутатка від "Слуги народу" та очільниця Тимчасової слідчої комісії Ради з питань перевірки та оцінки стану АТ "Українська залізниця" Юлія Гришина на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"За моєю інформацією, вже 38 магістральних і 85 маневрових тепловозів виведені в резерв через відсутність палива. На складах 772 тонни – це доба роботи залізниці", – написала вона.

За словами Гришиної, такі збої в роботі завдають збитки компанії в розмірі 8 млн грн на добу, не рахуючи компенсацій за затримку вантажів.

Нардепка також висловила обурення, що з боку "Укрзалізниці" немає жодного офіційного повідомлення щодо причин критичної ситуації та вжитих заходів.

"Завтра, між іншим, члени нашої ТСК зберуться  для затвердження проміжного звіту. Будемо підбивати підсумки піврічної роботи і доносити їх до керівництва держави. Зроблено багато, але далеко не все", - написала депутатка.

Вона також повідомила, що засідання ТСК розпочнеться сьогодні о 13:00.

Юлія Гришина - допис у ФБ про дефіцит палива в "Укрзалізниці"

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України викрила схему постачання несертифікованої продукції для АТ "Укрзалізниця", яка обійшлась державі у понад 200 млн грн

Довідка: У січні 2021 року у Верховній Раді утворили Тимчасову слідчу комісію з питань перевірки та оцінки стану АТ "Українська залізниця".  Головою ТСК стала народна депутатка Юлія Гришина (фракція партії "Слуга народу"), а її заступником – член фракції "Опозиційна платформа – за життя" Федір Христенко.

До складу комісії також увійшли народні депутати з фракцій "Слуги народу", "Батьківщини" та груп "Партія "За майбутнє" і "Довіра". Кількісний склад ТСК становить 13 народних депутатів, термін її діяльності – один рік з дня утворення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme