В Умані встановили найбільший туристичний збір в Україні 

В Умані (Черкаська область) перед візитом паломників-хасидів місцева влада встановила найбільший туристичний збір в Україні

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
В Умані встановили найбільший туристични…
Фото: Умань туристична / Facebook

За добу перебування в місті паломники та звичайні туристи мають платити 300 гривень.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Обозреватель".  

Збір вимагають від усіх гостей міста. Платити мають як мешканці готелів і хостелів, так і ті паломники, котрі орендували приватне житло. Плату потрібно внести за стільки днів, скільки людина планує перебувати в Умані. 

За словами місцевих мешканців та журналістів, які приїхали до Умані, до містян-орендодавців уже почали навідуватися поліцейські. Власників апартаментів змушували заплатити за кожного хасида, якого вони розмістили. Самі паломники платити туристичний збір відмовилися.

У понеділок, 6 вересня, в Умані розпочалося святкування юдейського Нового року  – Рош Гашана. На в'їзді до міста встановили блокпости. Там усі туристи мають пред'являти документи, які офіційно дозволяють залишатися в місті. Також поліція перекрила вулицю Пушкіна, де розташований "хасидський квартал".

Нагадаємо, на святкування 5782-го року за юдейським календарем станом на сьогодні в Умань приїхали вже 20 тисяч хасидів. За порядком стежать 800 українських і 11 ізраїльських силовиків. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme