В уряді допустили розміщення військ США в Україні

Віце-прем'єр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков допустив розміщення в Україні американських військ

Журналіст відділу новин
В уряді допустили розміщення військ США…
Фото: Рexels

Так, під час зустрічі з керівником Jamestown Foundation Гленом Говардом в межах робочої поїздки у США урядовець закликав захистити Україну від розгортання російськими військовими ядерної зброї в окупованому Криму.

Резніков нагадав також, що "Росія вже де-факто окупувала Азовське море і тотально змінила баланс у Чорному, повністю його мілітаризувала".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Ми особливо занепокоєні діями РФ, які спрямовані на підготовку Криму до розгортання там ядерної зброї. Саме з опорою на Крим Росія здійснює військові операції на Близькому Сході та в Африці, впливає на Балкани. Зараз те саме відбувається з "Північним потоком-2". Три країни Балтії опиняться під страшенним тиском. Так само під прямою загрозою опинилась Польща. Для України та країн Балтії – це майже гарантована ескалація, а для решти Європи – тотальна залежність у майбутньому і гарантований шантаж", – пояснив міністр.

Виходячи з вищесказаного, Резніков наголосив на необхідності розширення "безпекового пакета для України".

"У першу чергу – за рахунок розгортання сил ППО, навіть шляхом розміщення американських підрозділів. Наше законодавство це дозволяє", – зазначив український віце-прем’єр.

Нагадаємо, дещо раніше розвідка США оприлюднила доповідь про загрози з боку Росії. У ній ідеться, зокрема, що російські Збройні сили є потенційною загрозою існуванню США.

Повідомлялося також, що Україна порушить питання повернення ядерного статусу, якщо не вступить в НАТО.

Довідка: Раніше про нарощування Росією ядерного потенціалу в Криму повідомляв міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своїй статті для американського видання Foreign Affairs.

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар під час засідання всеукраїнського форуму "Україна 30" також вказала на те, що Росія продовжує облаштовувати інфраструктуру в окупованому нею Криму під розміщення ядерної зброї.

Про те, що Росія відновлює ядерну базу в окупованому Криму повідомляв і народний депутат України, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme