В уряді хочуть укласти угоди про зону вільної торгівлі з усіма міжнародними партнерами

Підписання двосторонніх угод про зону вільної торгівлі з партнерами у всьому світі є пріоритетом для України у зовнішньоекономічній політиці

Журналіст стрічки новин

Про це заявив заступник міністра економіки – торговий представник України Тарас Качка під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Міжнародна політика", повідомляє Depo.ua.

За його словами, ще донедавна у сфері економічних інтересів України були переважно Євросоюз, балканські держави та країни СНД.

"Тепер же ми маємо масштабну програму укладення угод про вільну торгівлю з партнерами по всьому світу. Ведемо активну роботу з державами Північної Африки. Адже це регіон, де ми будемо торгувати за будь-яких обставин. Райони Чорного і Середземного морів, Європа, Північ Африки, Близький Схід – природний ринок для України", – сказав він.

Торговий представник зазначив, що погодження про зону вільної торгівлі з Євросоюзом вже успішно імплементовано, а також домовлено поновити положення щодо митних платежів.

Також почало діяти погодження про вільну торгівлю з Великою Британією, що спричинило різке зростання українського експорту.

Крім того, за словами Качки 5 липня стартували перемовини про зону вільної торгівлі з Туреччиною.

"Процес перемовин непростий, оскільки за багатьма позиціями наші країни — прямі конкуренти у регіоні. Разом з тим є усі шанси, що у кінцевому варіанті документа про ЗВТ будуть враховані інтереси і України, і Туреччини", – зазначив Качка.

Нагадаємо, з 1 січня 2021 року запрацювала угода про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme