В Японії пояснили, звідки у вакцині Moderna взялися домішки

В Японію появу домішок у COVID-вакцині Moderna списали на "людську помилку"
 

Журналіст відділу новин
В Японії пояснили, звідки у вакцині Mode…
Фото: ЕРА

Японський дистриб'ютор вакцини проти коронавірусу компанії Moderna – Takeda Pharmaceuticals – заявив, що металеві контамінанти потрапили в дози вакцини через "людську помилку".

Про це йдеться у звіті дистриб'ютора, повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

"Проблема виникла через неправильну збірку і була викликана людською помилкою, пов'язаною з візуально неправильною оцінкою необхідного зазору в 1 мм між зірочкою та пробкою механізмів, які закривають кришки флаконів з вакциною", – пояснили в компанії.

Зазначається, що загалом було досліджено п'ять партій вакцини Moderna COVID-19, виробленої в період з 27 червня по 3 липня. Перші три були відвантажені до Японії, а пізніше відкликані після виявлених у 39 флаконах частинок, визначених як нержавіюча сталь.

Як наголосили у звіті, поліпшені робочі процедури та використання нового точного інструменту допоможуть запобігти повторенню проблеми.

У свою чергу іспанська фармацевтична компанія Rovi, яка займається виробництвом і упаковкою препарату, Takeda Pharmaceuticals і міністерство охорони здоров'я Японії заявили, що частинки нержавіючої сталі не несуть додаткового ризику для здоров'я.

Нагадаємо, 28 серпня у Японії почали вмирати люди після щеплення COVID-вакциною Moderna з домішками.

29 серпня у ще одній партії вакцини Moderna, яка була доставлена в Японію, виявили сторонні речовини.

Довідка: Американська вакцина Moderna проти COVID–19 є препаратом на основі мРНК. Потрапляючи в клітини людини, вона вчить їх робити копії шиповидного білка вірусу. Це викликає імунну відповідь всередині нашого організму. Ця імунна відповідь захищає нас від зараження, якщо справжній вірус потрапить у наш організм.

В Україні цією вакциною щеплюють осіб віком від 18 років і старше.

Зберігати вакцину при температурі від 2°C до 8°C можна протягом 30 днів. Закриті флакони вакцини Moderna можна зберігати до 7 місяців при температурі від -25ºC до -15ºC.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme