В Житомирі американці побудують патронний завод

Американський інвестор обрав Житомир для будівництва патронного заводу, а міська влада вже погодила виділення земельної ділянки під стратегічне підприємство

Журналіст відділу новин
В Житомирі американці побудують патронни…
Фото: ЕРА

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Житомирської міськради.

Зазначається, що інвестор обрав Житомир з-поміж Дніпра і Львова.

"Сесія міської ради сьогодні надала згоду на виготовлення технічних документацій із землеустрою щодо поділу земельної ділянки на вул. Корольова, 132 з метою подальшої передачі однієї з новоутворених площ Товариству з обмеженою відповідальністю "Житомирський патронний завод", – йдеться у повідомленні.

Патронний завод планують збудувати у промисловій зоні Житомира.

"Американська компанія інвестує у Житомир і побудує підприємство оборонного комплексу. Це – сотні робочих місць, величезна інвестиція у більш ніж 100 мільйонів доларів та високотехнологічні технології. У них є обов'язкова квота для учасників АТО/ООС, зокрема для військових з інвалідністю", – прокоментував ситуацію міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

Сергій Сухомлин також зауважив, що виробництво набоїв не передбачатиме їх зберігання у складських приміщеннях.

"На наступну сесію міської ради інвестор представить соціальні програми, а також певний порядок працевлаштування", – пишуть на сайті міськради.

Нагадаємо, в липні 2017 року п'ятий президент Петро Порошенко запропонував побудувати в Україні завод боєприпасів навзамін втраченого Луганського патронного заводу та виділити на це 1,4 млрд грн.

Цю тему підхопив тодішній заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юрій Бровченко. Зокрема він повідомляв, що на фондах Міноборони планується виробляти патрони від 5,45-мм до 14,5-мм, а також артилерійські снаряди стандарту НАТО.

Однак, у 2019 році вже колишнього заступника міністра Юрія Бровченка заарештували за привласнення коштів витрачених на фіктивне придбання ліній виробництва артилерійських снарядів на загальну суму понад 16,5 мільйона доларів США.

Паралельним курсом в серпні 2017 року міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич пропонував тодішньому керівнику "Укроборонпрому" Роману Романову розглянути Миколаїв, як базу для будівництва патронного заводу.

Романов у відповідь пообіцяв, що у випадку, коли будівництво патронного заводу доручать "Укроборонпрому", пропозиція Миколаєва буде обов'язково розглянута. На тому все й завершилось.

В грудні 2019 року повідомлялося про плани будівництва патронного заводу приватним інвестором на території індустріального парку "Павлоград" у Дніпропетровській області. Передбачалося, що цей патронний завод стане першим підприємством, зведеним "з нуля" в індустріальних парках області. Однак, завод у Павлограді досі не запрацював.

З успішних кейсів можна згадати, що в грудні 2018 року на Вінницькому заводі "Форт" почала діяти лінія повного циклу виробництва патронів калібрів 9х18-мм та 9х19-мм для пістолетів. Це пістолети для поліцейських, нацгвардійців, прикордонників, тобто для всіх підрозділів системи МВС.

Крім цього, у 2019 році у Києві запустили виробництво набоїв 7,62×51-мм (калібр НАТО) приватною компанією "Зброяр", які вже пройшли випробування та закуповуються Збройними силами України для нових вітчизняних гвинтівок UAR-10 та UAR-008, які також надходять на озброєння.

Читайте також: Виробництво боєприпасів: Чи з'явиться в Україні патронний завод

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme