Вагнергейт: У Bellingcat розповіли, коли оприлюднять своє розслідування

Прем'єра фільму Bellingcat про "вагнерівців" запланована на початок наступного року

Редактор стрічки новин
Вагнергейт: У Bellingcat розповіли, коли…
Фото: Bellingcat / Facebook

Розслідування про спецоперацію українських спецслужб з затримання "вагнерівців" вийде в декількох форматах.  

Про це розповів журналіст-розслідувач видання Bellingcat Христо Грозєв під час фестивалю Mezhyhirya Fest, передає Depo.ua з посиланням на "Главком".

За його словами, вихід фільму запланований на початок наступного року, при цьому текстові розслідування вийдуть на CNN вже у вересні.

"Буде три частини, одна з них – документальні фільм, який продюсує директор з Голлівуду... Це буде початок наступного року. Це буде дуже цікавий фільм", – розповів Грозєв.

При цьому, журналіст зазначив, що Bellingcat так і не отримав відповідей на питання від української сторони.

"Ми також хочемо зробити коротший фільм, над цим працює CNN, і ми вирішили їм в цьому допомогти. Вони опублікують це протягом цього місяця, включаючи текстове розслідування", – сказав Грозєв.

Нагадаємо, нещодавно представник групи Bellingcat, яка займається розслідуваннями, Христо Грозєв заявив, що розслідування справи під назвою "Вагнергейт" фактично завершене. Але, зазначив він, постійно з'являються нові свідки – у той чи інший бік. Також Грозєв нагадав, що відбуваються певні звільнення людей, причетних до цієї справи, що також впливає на підготовку матеріалів.

Довідка: 29 липня 2020 року в Білорусі затримали банду російських найманців, серед яких є бойовики з Донбасу. Уже 14 серпня Олександр Лукашенко, який де-факто виконує обов'язки президента Білорусі, віддав затриманих під Мінськом "вагнерівців" Росії.

18 серпня головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов заявив, що Володимир Зеленський звільнив начальника ГУР МО Василя Бурбу за вимогу розслідувати провал операції із захоплення "вагнерівців", відкладеної главою ОП Андрієм Єрмаком.

6 вересня народний депутат Володимир Ар'єв оприлюднив протокол СБУ з прізвищами "вагнерівців", а також їхні квитки на рейс до Стамбула.

22 липня Шевченківський районний суд столиці зобовʼязав Державне бюро розслідувань почати досудове розслідування щодо можливого вчинення главою України Володимиром Зеленським та його оточенням державної зради через зрив операції із затримання членів ПВК "Вагнера".

Читайте також: Річниця "вагнерівців": Чому Зеленський більше не боїться вагнергейту

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme