"Вагнерівці" розгорнули табір у Ростові, ЗСУ збили п'ять гелікоптерів, – Генштаб

У Генштабі Збройних сил України повідомили оперативну інформацію станом на 18:00 5 березня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Вагнерівці" розгорнули табір у Ростові,…
Фото: Генштаб ЗСУ

Зокрема, протягом десятого дня війни в Україні окупанти продовжують бомбардувати цивільну інфраструктуру.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-центр Генштабу ЗСУ.

"Противником було нанесено авіаудар по Білій Церкві, пошкоджено понад 20 житлових будинків. В Ірпені внаслідок бомбардування пошкоджено залізничну колію та виведено з ладу потяг, що використовувався для евакуації мирного населення", – йдеться у повідомленні.

Водночас у російському Ростові-на-Дону розгорнули діяльність приватні військові компанії, зокрема, так звані "вагнерівці".

"Окупанти продовжують використовувати російську масовку для підготовки відео репортажів про "успішність" проведення "операції" на території України", – додали у Генштабі.

Зазначається, що на підступах до Броварів, в районі населеного пункту Перемога, ЗСУ завдали авіаудару по 15-й окремій мотострілецькій бригаді Центрального військового округу російських окупантів.

"Також збито два літаки російських окупантів, трьох льотчики взяли у полон, один – знищений. Збито п'ять вертольотів та один БПЛА ворога", – резюмували у прес-центрі.

Генштаб повідомив оперативну інформацію: "Вагнерівці" розгорнули табір у Ростові, ЗСУ збили п"ять гелікоптерів

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і заявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Станом на ранок 4 березня українські військові ліквідували понад 10 000 російських окупантів і знищили понад дві тисячі одиниць російської військової техніки.

Читайте також: Підсумки дня: Де ЗСУ насипали російським окупантам 4 березня

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme