ВАКС передав АРМА 1,5 млрд гривень

Вищий антикорупційний суд України ухвалив арешт і передачу в управління АРМА низки активів вартістю понад 1,5 мільярда гривень

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ВАКС передав АРМА 1,5 млрд гривень…
Фото: Pixabay

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, якому Кабмін 4 серпня призначив в.о. очільника Дмитра Жоравовича, отримало ці активи за два роки.

Зокрема, йдеться про нерухомість у столиці загальною площею понад п'ять тисяч квадратних метрів, нафтопродуктопровід "Самара-Західний напрямок", майно двох теплоелектроцентралей на Львівщині, 12 річкових барж, одну тисячу поїздів піввагонів, резиденцію "Сухолуччя" та акції компанії "Газтранзит". Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу АРМА.

"На всі зазначені активи АРМА обрало управителів, які зберігають економічну вартість арештованого майна та забезпечують надходження до Державного бюджету. Лише управління залізничними вагонами за короткий час принесло державі понад 10 мільйонів гривень доходу", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вказані активи є речовими доказами в кримінальних провадженнях, якими займається Національне антикорупційне бюро.

Нагадаємо, 29 липня стало відомо, що керівництво АРМА відсторонили та відправили під домашній арешт за привласнення грошей. Йдеться про т.в.о. Нацагентства, його заступника і начальника управління. Їх відсторонили від посад у зв'язку з підозрою у привласненні 400 тисяч доларів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme