ВАКС вперше ухвалив вирок по угоді з реальним позбавленням волі

Вищий антикорупційний суд 28 жовтня вперше виніс вирок, де згідно з угодою про визнання вини, особа засуджена до реального позбавлення волі, а не отримала умовний термін

Журналіст стрічки новин
ВАКС вперше ухвалив вирок по угоді з реа…
Фото: Рixabay

Також засуджений зобов'язаний виплатити штраф і позбавлений права обіймати певні посади протягом трьох років.

Засудженим виявився колишній керівник філії АТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України", передає Depo.ua з посиланням на прес-службу НАБУ

За даними обвинувачення, впродовж листопада – грудня 2019 року засуджений, зловживаючи службовим становищем, без дозволу власника, організував відвантаження зерна, яке було на балансі державної корпорації для реалізації комерційним структурам. Таким чином зловмисник заволодів зерном загальною вартістю майже 15 млн грн.

Під час розслідування, злочинець визнав свою вину і погодився на угоду зі слідством.

У зв'язку з цим його було визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі до шести років. Завдяки угоді посадовець отримав покарання вдвічі менше за максимальне – три з половиною роки.

Нагадаємо, на початку жовтня повідомлялося, що поліція зареєструвала справу за фактами зловживань на тендерах "Харківобленерго" на 111,6 млн грн. Всього було виявлено 19 епізодів грубих зловживань і нераціонального використання коштів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme