Вакцина Pfizer в Україну приходитиме щомісяця, – Кузін

Головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що Україна отримуватиме вакцину Pfizer щомісяця

Журналіст стрічки новин
Вакцина Pfizer в Україну приходитиме щом…
Фото: Рixabay

Про це розповів Кузін в інтерв'ю LIGA.LIfe, передає Depo.ua.

За його словами, до кінця року Україна держкоштом закупить 20 млн доз Pfizer.

Кузін додав, що у країні, ймовірно, дозволять комбінувати вакцини проти коронавірусу. Йдеться про те, щоб першу дозу вакцини отримати від одного виробника – AstraZeneca чи Pfizer, наприклад, а другу – від іншого.

"Це доволі складно з погляду логістики, адже треба поєднувати різні платформи вакцин. Але наукові дослідження зараз показують, що деякі комбінації першої та другої дози вакцин призводять до більшої імуногенності, ніж один тип вакцини", – зазначив санлікар.

Вчені вже розглянули це питання і дійшли висновку, що нині немає достатньо даних із високим рівнем доказовості на користь поєднання різних платформ вакцин. 

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що Національна технічна група експертів з питань імунізації (НТГЕІ) розгляне питання поєднання різних вакцин від коронавірусної хвороби COVID-19

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма препаратами: AstraZeneca (CoviShield) з Індії, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника та вакцина AstraZeneca-SKBio південнокорейського виробництва. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme