COVID-вакцинацію в Україні можуть зробити обов'язковою: Названо умову

В Україні вакцинацію від коронавірусу COVID-19 можуть зробити обов'язковою, якщо таке рішення ухвалить головний державний санітарний лікар Ігор Кузін

Журналіст відділу новин
COVID-вакцинацію в Україні можуть зробит…
Фото: KitzD66 / 50 images

Про це повідомив начальник Головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужби) у Києві Олег Рубан в ефірі OBOZREVATEL TV, передає Depo.ua.

Він уточнив, що нині "бонусів" для заохочення людей до вакцинації немає, а ось обов'язковість теоретично з'явитися може.

"Якщо пан Кузін винесе таку постанову, то вона буде обов'язковою до виконання у всіх сферах. І районні, місцеві адміністрації, територіальні органи контролюватимуть це", – наголосив Рубан.

За його словами, киянами нині можна пишатися, оскільки вони активно щеплюються і стають у чергу на вакцинацію.

"І, дійсно, це обізнаний контингент, який хоче вакцинуватись. Сьогодні в чергу записано вже понад 300 тисяч осіб – це організовані колективи і групи ризику, і медичні працівники, які не вакцинувалися", – уточнив Рубан.

Водночас він зауважив, що обов’язково мають бути вакциновані вчителі, оскільки це – соціальна сфера, а вакцинація – єдиний шлях для подолання пандемії COVID-19.

"З травня почалась вакцинація педагогів всіх навчальних закладів всіх сфер, які перебувають у Міністерстві освіти, і сьогодні, на жаль, вакциновано лише понад 40%, але це буде активізовано після 15 серпня, коли повернуться з відпускної кампанії всі вчителі", – розповів Рубан.

Зазначимо, що станом на 12 липня в Україні проти коронавірусу вже вакцинували 550 тисяч 333 педагогічних працівники. Відомо також, що за всіма вакцинованими першою дозою резервується друга доза.

Нагадаємо, від початку вакцинальної кампанії в Україні вже було щеплено 2 415 054 людини. З них отримали 1 дозу – 2 415 052 людини, повністю імунізовані та отримали 2 дози – 1 258 703 особи (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). В цілому було проведено 3 673 755 щеплень.

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme