Вбивство президента Гаїті: З'явилися нові подробиці про підозрюваних

Правоохоронці затримали підозрюваних у вбивстві президента Гаїті Жовенеля Моїза та його дружини 

Журналіст стрічки новин

Про це повідомив міністр зв'язку країни Франц Екзантус, пише Depo.ua із посиланням на УНІАН.

"Ймовірні вбивці президента Жовенеля Моїза затримані Національною поліцією сьогодні близько 18:00", – зазначив він.

Згодом у поліції країни заявили, що чотирьох підозрюваних ліквідували, а двох – затримали.

Нині журналістам обмежений доступ до резиденції глави держави. Також призупинено роботу міського транспорту. Відомо, що скасовані й авіарейси, а в країні на 15 днів оголосили воєнний стан.

Нагадаємо, 7 липня стало відомо, що у Гаїті застрелили президента країни. Згодом з'явилася інформація, що загинула і його дружина. 

Відомо, що Жовенель Моїз загинув у віці 53 років. Президентом Гаїті він був із 7 лютого 2017 року від Гаїтянської партії Тет Кале. До цього Моїз займався бізнесом і політикою. Він був власником 10 гектарів плантації бананів, призначених на експорт. Крім того, він займався еко-енергетикою та еко-туризмом.

Зазначимо,  що у Гаїті регулярно відбуваються акції протесту проти чинної влади, які почалися у листопаді 2018 року через проблеми в паливній галузі.

Економічна криза у Венесуелі призвела до різкого скорочення поставок нафти, що ускладнило виробництво електроенергії на Гаїті. Чимало гаїтян тепер отримують електрику всього кілька годин на день.

10 червня 2019 року у ході заворушень під час антиурядових протестів загинули дві людини, ще четверо отримали поранення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme