Вчені б'ють на сполох: План з порятунку Землі від глобального потепління може провалитися

Вчені прогнозують, що план з усунення загрози глобального потепління провалиться

Христина Макогон

За їхніми словами, зусилля, до яких зараз вдаються для порятунку планети від глобального потепління, недостатньо.

Про це пише Depo.ua із посиланням на Bloomberg.

На думку експертів з Метеорологічного бюро Великобританії, потрібно активніше боротися з викидами парникових газів, аби обмежити збільшення температури на 1,5 градуса Цельсія в порівнянні з доіндустріальним рівнем.

Науковці наголошують, що цього року середня концентрація CO2 може збільшитися. І хоч частково шкода атмосфері компенсується завдяки рослинам, цей ефект довго не триватиме.

"Природа тимчасово візьме на себе нашу "важку роботу" в цьому році, оскільки очікується, що екосистеми, такі як тропічні ліси, будуть поглинати з атмосфери більшу частку вуглекислого газу, ніж зазвичай", – пояснила керівник відділу досліджень кліматичних впливів в Метеобюро Річард Беттс.

Для досягнення кліматичних цілей накопичення CO2 в атмосфері має різко впасти на 20% в найближчі п'ять років і припинитися до середини століття.

Нагадаємо, раніше експертка розповіла, чим загрожує Україні зміна клімату. Так, найгірший сценарій настане, якщо не дослухатися до думки науковців і продовжити використовувати викопні джерела енергії.

Читайте також: Спека, зіткнення США та Китаю і глобальна інфляція: Що чекає на людство в 2022 році

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua