Вчені прогнозують Україні критичну кількість COVID-хворих за добу: У яких областях буде найбільше

В Україні у найближчі два тижні очікується погіршення ситуації з коронавірусом

Журналіст стрічки новин
Вчені прогнозують Україні критичну кільк…
Фото: ЕРА

Загрозливою є ситуація на заході країни – там поки що спостерігається найбільша добова кількість хворих та COVID-госпіталізацій.

Про це йдеться у прогнозі Національної академії наук, пише Depo.ua.

Зазначається, що темпи поширення вірусу в Україні суттєво прискорилися за останні два тижні. Водночас, наголошують вчені, ситуація надалі погіршуватиметься. Так, середня кількість нових випадків дорівнюватиме 3 638 протягом тижня 15-21 вересня 2021 року та 5 208 – протягом тижня 22-28 вересня 2021 року.

В НАН додали, що з початком навчального року різко зросла захворюваність серед дітей, частка яких у випадках хвороби вперше за весь час статистики перевищила 10%.

Науковці наголошують, що загрозливою є ситуація на заході країни. При цьому додали, що високою є захворюваність у Чернівецькій області, а її високі темпи зростання спостерігаються у Львівській, Волинській, Тернопільській та інших областях.

Нагадаємо, в Україні нині спостерігається погіршення ситуації з коронавірусу, тому у МОЗ не виключають запровадження локдауну вже восени. Минулої доби у семи регіонах був перевищений рівень госпіталізацій з підозрою чи підтвердженим діагнозом "коронавірус".

Водночас міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів також, які обмеження чекають на українців при потраплянні до "жовтого" та "червоного" рівня епідемічної небезпеки.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme