Вчені розповіли, коли може завершитися пандемія COVID-19

Низка вчених прийшла до висновку стосовно дати завершення пандемії коронавірусу у світі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Вчені розповіли, коли може завершитися п…
Фото: Pixabay

На їхню думку, це може трапитися у 2022 році, після чого коронавірусне захворювання стане сезонною хворобою.

Згідно з цією думкою COVID-19 почне згасати у США, Великій Британії та Португалії, повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Зазначається, що пандемія почне відступати в цих країнах через поєднання високого рівня вакцинації населення та природного імунітету серед людей, які перехворіли на коронавірус. Втім, вчені попереджають, що вірус може мутувати, тому прогнози не можуть бути гарантованими.

"Ми вважаємо, що в період відсьогодні до кінця 2022 року настане момент, коли ми отримаємо контроль над цим вірусом... коли ми зможемо значно знизити важкі захворювання і смертність", – заявила Марія Ван Керкхове, епідеміолог Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Уточнюється, зо коронавірус буде залишатися причиною смертності ще протягом багатьох років, як, наприклад, малярія. Однак вірус, за припущенням вчених, радше буде поводитися як кір.

Водночас інші дослідники вважають, що COVID стане більше схожим на сезонне респіраторне захворювання, таке як грип. Або ж вірус може стати менш вбивчим, вражаючи в основному дітей, але на це можуть піти десятиліття.

Нагадаємо, раніше глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що у людства є всі інструменти для того, щоб подолати пандемію коронавірусу. Він поскаржився на те, що світ нерозумно використовував ці інструменти, тому пандемія ще далека від завершення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme