Вчені створили незвичайну маску з міді і срібла, яка повністю вбиває коронавірус

Науковці з Національного автономного університету Мексики створили захисну маску, яка повністю нейтралізує коронавірус

Журналіст відділу новин
Вчені створили незвичайну маску з міді і…
Фото: ЕРА

При створенні маски вони використали наношари срібла і міді. 

Про це пише Depo.ua із посиланням на The Guardian.

За словами вчених, якщо вірусна концентрація була високою, COVID-19 зникав з маски більш ніж на 80% приблизно за вісім годин. Однак при низькому вірусному навантаженні протягом двох годин вірус зовсім не простежувався на поверхні.

Науковці пояснюють це тим, що мембрана COVID-19 розривається при контакті з наношаром зі срібла та міді. Тому, навіть якщо утилізувати таку маску неналежним чином, то "вона не матиме на собі частинки інфекції, що не можна сказати про звичайні".

Наномаска є багаторазовою, її можна прати до 10 разів, при цьому вона не втратить своїх властивостей. Вчені назвали її SakCu: Sak – означає срібло, а Cu – хімічний символ міді.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що американські вчені розробили маску, яка виявляє коронавірус. Вона оснащена одноразовими датчиками, які можна вставити в інші маски для обличчя, а також адаптувати для виявлення інших вірусів. Вони базуються на ліофілізованих клітинних механізмах, які група науковців раніше розробила для використання у паперовій діагностиці таких вірусів, як Ебола та Зіка.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme