Вчені створили рукав, що вібрує, для розуміння інших мов

Вчені з Нідерландів створили незвичайний пристрій для носіння, який може допомогти людям розуміти інші мови за допомогою вібрації

Журналіст стрічки новин
Вчені створили рукав, що вібрує, для роз…
Фото: Eindhoven University of Technology

Група студентів з Технічного університету Ейндховена в Нідерландах працювала над розробкою близько року. Технологічне відкриття може допомогти і людям з вадами слуху.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на New Atlas.

Науковці розробили мову вібрацій, засновану на 39 різних звуках англійської мови, і кожному з них призначено унікальну вібрацію. Система використовує базу даних для керування двигунами, вбудованими в тканинний рукав, формуючи слова або речення.

Для користування техноновинкою людині доведеться вивчити словник вібрацій. За словами сами студентів, для цього вистачить місяця щоденних занять тривалістю трохи понад годину.

Поки що система може перетворювати лише письмовий текст, який вводиться на підключений комп'ютер. Однак команда працює над тим, щоб навчити пристрій перекладати мову в режимі реального часу. 

Нагадаємо, дещо раніше у США винахідники розробили технології біодруку, які дозволяють відновлювати одночасну кісткову тканину та м'які тканини шкіри. Зазначається, що для цього науковці застосували різні типи біочорнил. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme