Вчені таки з'ясували, хто першим у світі захворів на коронавірус: Опубліковані раніше дані виявилися неправдивими

Вчені розповіли, хто був першим у світі пацієнтом з коронавірусом

Журналіст стрічки новин
Вчені таки з'ясували, хто першим у світі…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Інформація про те, що першою людиною, яка захворіла на COVID-19, був 41-річний бухгалтер-чоловік, виявилася неправдивою. У світі першою пацієнткою з коронавірусом була продавчиня на ринку у Вухані Вей Гуйсянь. 

Про це заявив вчений Майкл Воробей, пише Depo.ua із посиланням на The Guardian.

Зазначається, що, за новими даними, перший відомий випадок зараження коронавірусом стався 11 грудня 2019 року. Раніше було відомо, що захворів саме бухгалтер-чоловік, який жив неподалік ринку, однак нове дослідження свідчить про те, що це таки була продавчиня.

Доктор Майкл Воробей, керівник відділу екології та еволюційної біології Університету Арізони, каже, що Всесвітня організація охорони здоров'я неправильно витлумачила ранні терміни пандемії COVID-19. Спеціаліст команди ВООЗ Пітер Дашак визнав помилку, виявлену вченим.

Раніше вчені також повідомляли, що людина могла заразитися на коронавірус від змій. Ймовірно, це сталося через те, що на ринку морепродуктів Вухані торгували не тільки рибою, але і зміями. Також дослідники повідомляли, що ген коронавірусу є гібридом вірусу змії та кажанів. Вони додавали, що спочатку кажани заразили коронавірусом змій, а вже від них недуга передалася людині.

Нагадаємо, 7 вересня у Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що світ вийшов на плато захворюваності коронавірусною інфекцією.

Читайте також: Велика змова: Чому під час пандемії множаться конспірологічні теорії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme