Вчені виявили, які харчові добавки провокують рак у чоловіків
Вчені виявили, що деякі харчові добавки підвищують ризик розвитку агресивного раку
Наукові виявили, що інформація про користь дієтичних добавок може ввести в оману, а самі вітаміни завдати шкоди людині.
Автори дослідження застерігають чоловіків від вживання добавок з селеном і вітаміном Е. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Express.
Дослідження проводилося за участю понад 35 тисяч чоловіків. Випробування раптово припинили, коли виявилось, що деякі добавки викликають рак, а не захищають від нього.
Зазначається, що селен не представляє ризику для людей, яким вже не вистачало мінералу на початку. Однак, у людей з високим вмістом селену на початку дослідження, які приймали добавки з вітаміном Е, ризик розвитку раку передміхурової залози зріс на 69 %, а ризик розвитку раку високого рівня — на 111 %.
Як відомо, селен приймають через його користь для росту волосся і функцій щитоподібної залози. У продуктах його можна знайти в бразильських горіхах, морепродуктах і м’ясі.
Вітамін Е в природі можна знайти в арахісі, насінні соняшнику, мигдалі та гарбузі.
Нагадаємо, у травні повідомлялося, що вчені виявили, що солодкі газовані напої підвищують ризик виникнення раку. Вони підвищують ризик виникнення раку кишківника у понад 2 рази.
Читайте також: Вітаміни в овочах, фруктах чи пігулках: Як підготуватися до зими
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua