Вченим вдалося вакциною знищити ВІЛ в організмі мавп: Коли препарат випробовуватимуть на людях

У Японії група дослідників повідомила, що вакцина, яку вони розробляють, успішно знищила в організмі мавп вірус, котрий спричиняє СНІД

Журналіст відділу новин
Вченим вдалося вакциною знищити ВІЛ в ор…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Відповідні дослідження на мавпах проводять науковці Японського національного інституту біомедичних інновацій, здоров'я та харчування.

Вчені ввели оброблений ВІЛ макакам, щепленим новою вакциною, пише Depo.ua із посиланням на NHK. В результаті експерименту чотири із семи мавп заразилися, проте згодом у їхніх організмах вірус перестав виявлятися.

За словами дослідників, зникнення ВІЛ в організмі тварин спричинила імунна реакція, стимульована вакциною. Вони сподіваються розпочати клінічні випробування за участю людей приблизно через п'ять років.

Нагадаємо, у листопаді у світі зафіксували другий випадок природного одужання від ВІЛ-інфекції. Це сталося в Аргентині. Жінка, яка сама поборола ВІЛ, не приймала антивірусних препаратів, а тому вчені хочуть дослідити механізм самозцілення. Відомо, що першою пацієнткою, яка сама поборола ВІЛ-інфекцію, стала американка Лорін Вілленберг у 2020 році. Нині їй 67 років, організм жінки контролював вірус протягом майже трьох десятиліть.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme