"Велике будівництво" ремонтує дорогу до музею на Харківщині, де зберігаються оригінали робіт Пікассо та Малевича

Тиждень тому дорожники розпочали роботи з ремонту маршруту, що проходить через село Пархомівка у Харківській області, де розташований художній музей ім. П. Ф. Луньова. Дорогу, що веде до одного з найбільш знаменитих сільських музеїв України, відновлюють у рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво"

Журналіст стрічки новин
"Велике будівництво" ремонтує дорогу до…

Про це повідомив у Facebook Микола Давидюк, політолог, активіст, ініціатор проєкту з популяризації Пархомівського музею.

За його словами, на місці працюють три бригади. Роботи на об’єкті триватимуть ще два тижні, поки зберігається суха погода. За цей час планується укласти асфальт та підготовити полотно до більш капітальних робіт навесні. До кінця року також буде розроблена необхідна проєктна документація.

 

"Враховуючи що останній раз дорогу тут ремонтували в далеких 80-х, настрої у мешканців більш ніж позитивні. Люди виносять фрукти та овочі будівельникам і дуже сентиментально їх обіймають", - розповів Давидюк.

Він пояснив, що наявність у Пархомівці відомого музею  допомогла оперативно розпочати ремонт дороги за підтримки на центральному, регіональному та місцевому рівнях влади – з моменту запиту до старту робіт минулого усього кілька днів.

На думку Давидюка, швидкий початок ремонту дороги у Пархомівці доводить, що культура може змінювати країну.

"Усі разом будемо контролювати виконання і допомагати усім можливим гарній справі, адже всі ми як країна зацікавлені в розвитку наших територій. Особливо якщо це ще й території, де зберігаються світові шедеври", - наголосив активіст.

Пархомівський історико-художній музей був заснований у 1955 році з ініціативи місцевого вчителя історії та шанувальника культури й мистецтва Панаса Луньова. У музею, що розташований у Краснокутському районі Харківщини, представлені роботи Пабло Пікассо, Казимира Малевича, Василя Кандинського, Івана Шишкіна, Іллі Рєпіна, Миколи Реріха, Івана Айвазовського, Тараса Шевченка, Володимира Маяковського. Загалом у музеї 7 тисяч картин. Крім цього, музей має велику колекцію зарубіжного мистецтва: давньоєгипетську пластику й експонати з Японії, Китаю та Індії.

Нагадаємо, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що програма "Велике будівництво" буде займатися відновленням не лише об’єктів культурної та історичної спадщини, але і маршрутів до них.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme