"Велике будівництво" Зеленського забезпечить Херсон новим летовищем до кінця року

Реконструкція злітно-посадкової смуги у Міжнародному аеропорту "Херсон", яка почалася там у вересні, буде завершена до кінця року

Журналіст стрічки новин
"Велике будівництво" Зеленського забезпе…

Про це повідомив у Facebook заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.

Він також оприлюднив свіжі фото із аеропорту. Реконструкція там відбувається у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

"До кінця року тут буде нова злітно-посадкова смуга. На частині фото добре видно величезний котлован, який вирили на місці, де раніше були старі бетонні плити. Основа під ними виявилась нестійкою. Її укріплять, влаштують багатошарове покриття. Смугу продовжать і розширять. Все для того, щоб на карті України з'явилося ще одне сучасне летовище, здатне приймати літаки класу Boing 737- 800, 900, 737-300 та Airbus 319, 320, 321", - розповів Тимошенко.

Злітно-посадкову смугу в аеропорту Херсона збудували ще у 1979 році. У червні 2019 року Президент Володимир Зеленський побував там вперше на посаді Глави держави і поставив завдання про реконструкцію ЗПС.

Тимошенко повідомив, що зараз херсонський аеропорт – один із перших у країні, на яких почалося масштабне оновлення за програмою Президента "Велике будівництво".

Нова смуга зможе приймати до 15 рейсів на добу.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що програма "Велике будівництво" передбачає розбудову регіональних аеропортів загалом у 16 містах України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme