Венедіктова б'є на сполох через статистику наркоманії в Україні: До 1,5 млн людей є залежними

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова визнала, що в Україні одні з найбільших у світі темпи зростання наркоманії

Журналіст стрічки новин
Венедіктова б'є на сполох через статисти…
Фото: Слуга народу / Facebook

Щороку кількість людей в нашій країні, які вживають наркотики, суттєво збільшується.

Про це Венедіктова розповіла під час наради керівників правоохоронних та інших державних органів 26 жовтня, пише Depo.ua.

"В Україні від одного до півтора мільйона людей вживають наркотики та їхня чисельність щороку збільшується на 8-10%. Щороку від наркоманії помирає близько 1 000 осіб", — розповіла генеральний прокурор.

За її словами, кожен п'ятий факт продажу наркотиків відбувається через інтернет.

Нагадаємо, у квітні результати дослідження, проведеного Українським інститутом майбутнього спільно з "Нью Імідж Маркетинг Груп", показали, що 10% молоді віком 18-24 роки зустрічалися з наркотичною залежністю, що вдвічі частіше за середній показник по країні. Дослідження встановило, що найчастіше ті, хто стикався у своєму ближньому оточенні з наркотичною залежністю, найчастіше згадували такі речовини, як канабіс (31%) та амфетаміни (18%).

Втім, значна частина назвала також такі важкі наркотики, як дизайнерські наркотики або "солі" (8%), макова соломка (7%), а також метадон і спайси (по 6%). Також, згідно з результатами дослідження, абсолютна більшість (65%) молоді 18-24 роки має родичів, друзів або знайомих залежних від вживання канабісу, що вдвічі перевищує показник по країні.

Влітку співголова парламентської фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко запропонувала випробувати кожного свого колегу по парламенту горнилом "наркотесту". Як повідомила вона сама, такою є вимога виборців.

Читайте також: Марихуана в інтернеті та на пошті: Як в Україні дістати траву

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme