Венедіктова пообіцяла розсекретити документи щодо Іловайської трагедії: Як це виглядатиме

Очільниця ОГП провела зустріч із рідними військовослужбовців, загиблих, полонених і зниклих під час боїв під Іловайськом.

Журналіст відділу новин
Венедіктова пообіцяла розсекретити докум…
Фото: ОГП

Саме після цієї зустрічі Венедіктова заявила, що в Генпрокуратурі прийняли рішення розсекретити документи, що стосуються Іловайської трагедії, передає Depo.ua із посиланням на Facebook-сторінку очільниці ОГП.

"Службою безпеки України вже скеровано відповідні клопотання про розсекречення документів до Генерального штабу ЗС України та інших органів для прийняття відповідних рішень", – поінформувала Ірина Венедіктова.

Вона також зазначила, що на сайті ОГП буде створений спеціальний розділ, де будуть розміщені фотокопії розсекречених матеріалів, а також повідомлятиметься про хід слідства у цій справі та його результати.

Генпрокурорка наголосила, що на сьогодні за Іловайськ оголошені підозри першому заступнику начальника Генерального штабу ЗС Росії та колишньому начальнику Головного управління Генерального штабу ЗС Росії, який наразі є заступником міністра оборони цієї країни.

Венедіктова обіцяє розсекретити інформацію про Іловайську трагедію

ОГП збирається розсекретити дані про Іловайську трагедію

Нагадаємо, 8 квітня Україна направила до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) чергове інформаційне повідомлення щодо серйозних порушень міжнародного гуманітарного права з боку представників Росії під час боїв за Іловайськ та оборони Донецького аеропорту.

Довідка: У середині серпня 2014 року українські військові та добровольці зуміли взяти під контроль більшу частину Іловайська, але після того, як 23–24 серпня в район бойових дій увійшли російські війська, українські бійці опинилися в оточенні. Потім бойовики і російські військові заявили, що готові випустити українців, 29 серпня було створено коридор, але російська сторона порушила домовленості: коли українські військові організованими колонами почали рух із міста, їх обстріляли.

Слідство офіційно підтвердило загибель 366 українських військовослужбовців. 14 серпня 2017 року Генеральна прокуратура України оприлюднила результати розслідування Іловайської трагедії. За даними слідства, до неї призвели пряме вторгнення збройних сил Росії 23–24 серпня 2014 року і подальше вчинення воєнних злочинів російською армією.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme