Венедіктова пояснила, кого з ув'язнених відправлять воювати з російськими окупантами 

Відсоток ув'язнених, які можуть вийти із в'язниць захищати Україну від окупантів дуже малий 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Венедіктова пояснила, кого з ув'язнених…
Фото: УНІАН

Зокрема, можливість амністії закон передбачає лише для учасників бойових дій на сході України. які не вчинили тяжких злочинів.

Про це повідомила генпрокурор України Ірина Венедіктова, передає Depo.ua.

"Це – не масова акція, а дуже виважений і точковий крок. Простою людською мовою кажучи, населенню хвилюватися за те, що через це кримінал заполонить вулиці, не варто. А тим, хто відбуває покарання, сподіватися на "день відкритих дверей" – теж", – наголосила генпрокурор.

За її словами, кожен зі звільнених має значний бойовий досвід у зоні АТО у 2014-2015 роках. Всі вони є запеклими противниками "русского мира", а один – взагалі автор відомої пісні українських вболівальників про головного агресора.

"По кожному індивідуально оцінені всі ризики та визначені механізми контролю за ними. Особи, які оступилися, але хочуть допомогти боронити рідну землю, заслужили цей шанс", – запевнила українців Венедіктова.

Допис Венедіктової про амністіюдля УБД

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський оголосив про звільнення з тюрем всіх учасників бойових дій. Він додав, що з деяких людей – учасників АТО – знімаються всі санкції. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme