"Венеційка" відклала розгляд закону Зеленського про олігархів: Подробиці

Венеційська комісія перенесла дати розгляду українського законопроекту №5599 про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)

Журналіст відділу новин

Розгляд питання про надання висновку щодо скандального "закону про олігархів" перенесли на другу половину січня 2022 року.

Про це повідомила народна депутатка від "Слуги народу" та представниця ВРУ в Конституційному Суді Ольга Совгиря у своєму Telegram, передає Depo.ua.

"Бюро Венеційської комісії повідомило про перенесення розгляду питання про надання висновку щодо закону України "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" на наступну пленарну сесію Комісії, яка відбудеться у другій половині січня 2022 року", – наголосила вона.

Уточнюється, що висновок буде надано за терміновою процедурою.

"Попередньо, розгляд цього питання був запланований на 10-11 грудня цього року на 129-й пленарній сесії Венеційської комісії", – нагадала нардеп.

"Венеційка" відклала розгляд закону Зеленського про олігархів: Подробиці

Нагадаємо, 23 вересня Верховна Рада ухвалила законопроект про олігархів у другому читанні та в цілому.

Закон підтримали 279 депутатів – фракція "Слуга народу" (229 голосів), група "Довіра" (15), "За Майбутнє" (18) та фракція "Голос" (11). У "Голосі" закон підтримала група, що протистоїть лідеру партії Кірі Рудик та голові фракції Ярославу Железняку.

5 листопада закон про олігархів підписав президент Володимир Зеленський.

8 листопада міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що РНБО зможе поповнити список олігархів лише наприкінці травня 2022 року.

Читайте також: Уряд розробив план боротьби з олігархами: Що про це відомо

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme