Верещук закликала лідерів Заходу вплинути на відкриття гуманітарних коридорів

Віцепрем’єрка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала лідерів країн Заходу допомогти з відкриттям гуманітарних коридорів

Журналіст стрічки новин

Вона звернулась до лідерів Британії, Франції та США з проханням вплинути на відкриття гуманітарних кордонів. Верещук наголосила, що такі шляхи потрібні й для порятунку іноземних громадян.

Про це вона заявила під час брифінгу 7 березня, передає Depo.ua.

"Звертаюсь до Макрона (президента Франції Емманюеля Макрона, — ред.), Джонсона (прем’єра Великої Британії Бориса Джонсона, — ред.), Байдена (президента США Джозефа Байдена, — ред.): будь ласка, допоможіть відкрити реальні дієві гуманітарні коридори, які врятують життя сотням тисяч людей, у тому числі іноземним громадянам", — закликала Верещук.

Також віцепрем’єрка закликала українців довіряти лише офіційним джерелам інформації про відкриття гуманітарних коридорів.

"Хочу звернутися до українців: я розумію, що ви дезорієнтовані заявами РФ. Прошу довіряти лише офіційним джерелам української влади. Про всі відкриття вам буде повідомлено заздалегідь, прошу це розуміти в цілях вашої безпеки", — наголосила вона.

Нагадаємо, що 6 березня мер Бучі Анатолій Федорук отримав поранення. Це сталось під час марних спроб створити в місті гуманітарні коридори. Російські окупанти продовжили стріляти під час спроб вивезти людей.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme