Верещук заявила, що їде на Донбас і хоче посадити Путіна за стіл перемовин

Міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук заявила, що першочерговим завданням України є змусити сісти за стіл переговорів російську владу на чолі з президентом Володимиром Путіним

Журналіст стрічки новин
Верещук заявила, що їде на Донбас і хоче…
Фото: Слуга народу / Facebook

За її словами, Росія свідомо блокує зустріч у "нормандському форматі", і це розуміють країни-гаранти Франція та Німеччина

"Якщо ми подивимося на ті питання з безпеки, які ми підписували, ми їх виконуємо, політичні питання — ми їх виконуємо. Російська сторона відмовляється визнавати себе стороною конфлікту, вона відмовляється виконувати якісь узяті на себе зобов'язання, навіть ті самі Мінські угоди", – зазначила Верещук в ефірі телеканалу "Дом", пише Depo.ua.

За словами міністра, першочерговим завданням України є змусити сісти за стіл переговорів російську владу на чолі з президентом Володимиром Путіним.

"Ті люди, які страждають на Донбасі, їх узяли в заручники панове з Кремля, які думають, що зможуть пропагандою, інформаційною війною, гібридною війною розв'язувати свої проблеми, які у них накопичилися", — додала вона.

Верещук наголосила, що українська влада має комунікувати зі своїми громадянами, які проживають на непідконтрольних територіях, щоб "людям було легше".

Також міністр анонсувала поїздку на Донбас.

"Я поїду найближчими днями: я буду і на Донеччині, і на Луганщині — ми там побачимося, ми зможемо послухати людей там, що люди думають на територіях, які зараз у вогні війни", — підсумувала Верещук.

Нагадаємо, що Верещук очолила МінТОТ 4 листопада. Вона заявила, що на посаді міністра проведе аудит, наскільки її міністерство виконує профільні закони, постанови Кабінету міністрів, укази президента та рішення РНБО. Серед її першочергових кроків буде також створення експертної та громадської рад при міністерстві. Крім цього, вона зазначила, що до кінця поточного року планує створити спеціалізовану державну установу – Український національний центр розбудови миру – для збору доказової бази порушень прав, пов'язаних із тимчасовою окупацією та збройною агресією РФ. 

Читайте також: Офіцерка ЗСУ, яка грозиться бити в зуби: Що відомо про Ірину Верещук, нову міністерку з питань тимчасово окупованих територій

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme