UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Верховний Суд дозволив звільнити Вітренка з посади очільника "Нафтогазу"

Верховний Суд України визнав дійсним припис НАЗК про припинення контракту Юрія Вітренка із "Нафтогазом"

Журналіст відділу новин
Верховний Суд дозволив звільнити Вітренк…
Фото: Facebook "Нафтогазу"

Верховний Суд України, розглянувши позов НАЗК, визнав цей припис чинним і дозволив звільнити Вітренка з посади голови "Нафтогазу".

Про це йдеться в ухвалі суду, передає Depo.ua.

Зокрема, Верховний Суд не погодився з висновками судів першої та апеляційної інстанцій про те, що неприйняття заходів забезпечення позову спричинить для Вітренка негативні наслідки.

У ВСУ визнали, що висновки судів першої та апеляційної інстанцій були помилковими. Тому Верховний Суд задовільний касаційну скаргу НАЗК та скасував ухвали Окружного адмінсуду Києва від 5 липня та Шостого апеляційного адмінсуду від 10 листопада.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції 15 липня 2021 року повідомило, що подало позов до Шевченківського районного суду Києва з вимогою припинити контракт між компанією "Нафтогаз України" та її головою правління Юрієм Вітренком.

У НАЗК наполягають на тому, що контракт із Вітренком підписали з порушенням закону "Про запобігання корупції", адже раніше він працював заступником міністра енергетики. На цій посаді Вітренко міг впливати на роботу "Нафтогазу".

Сам голова правління "Нафтогазу України" Юрій Вітренко заявляв, що його призначення на посаду відбувалося в межах українського законодавства.

Окружний адміністративний суд Києва зупинив дії припису НАЗК, але 3 серпня Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу агентства та скасував ухвалу ОАСК.

Наступного дня НАЗК знову закликали Кабмін звільнити Вітренка.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme