Нове рішення суду: НАЗК вимагає звільнити Вітренка через незаконність його контракту

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков вкотре закликав Кабмін припинити дії контракту з головою правління НАК "Нафтогаз України" Юрієм Вітренком через його незаконність

Журналіст стрічки новин
Нове рішення суду: НАЗК вимагає звільнит…
Фото: Нафтогаз / Facebook

У НАЗК зазначили, що 3 серпня Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу агентства та скасував ухвалу Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) щодо зупинення дії припису НАЗК Кабміну.

Новіков наголосив, що у зв'язку з таким рішенням суду відповідний припис відомства підлягяє виконанню. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу НАЗК.

Зокрема, однією із підстав ініціювання справи стала начебто відсутність можливості скасування урядом пунктів 8 та 9 розпорядження уряду № 370-р.

"НАЗК готове надавати консультаційну підтримку у виконанні припису. Наш пріоритет — забезпечити дію Закону України "Про запобігання корупції". Усі органи влади, усі громадяни зацікавлені, щоби в Україні справді працював принцип верховенства права. Адже лише за цієї умови зможемо побудувати справедливе суспільство та сильну економіку", — наголосив Новіков.

Що не так з призначенням Вітренка

Національне агентство з питань запобігання корупції 15 липня повідомило, що подало позов до Шевченківського районного суду Києва з вимогою припинити контракт між компанією "Нафтогаз України" та її головою правління Юрієм Вітренком.

У НАЗК наполягають на тому, що контракт із Вітренком підписали з порушенням закону "Про запобігання корупції", адже раніше він працював заступником міністра енергетики. На цій посаді Вітренко міг впливати на роботу "Нафтогазу".

Нагадаємо, дещо раніше голова правління "Нафтогазу України" Юрій Вітренко заявив, що його призначення на посаду відбувалося в межах українського законодавства.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme