Верховний Суд просить СБУ роз'яснень у справі про канали Медведчука

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду запросив у Служби безпеки України роз'яснень стосовно застосування санкцій до телеканалів народного депутата Віктора Медведчука

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Верховний Суд просить СБУ роз'яснень у с…
Фото: Сайт ОПЗЖ

Йдеться про санкції стосовно ТОВ "НОВИЙ ФОРМАТ ТВ" і ТОВ "ТВ ВИБІР".

Суд доручив СБУ надати письмову відповідь про ознайомлення представників позивачів з документами щодо введення санкцій, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Верховного Суду.

Зазначається, що на виконання ухвал, постановлених під час попередніх засідань у цих справах, позивач, РНБО, СБУ, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення надали додаткові пояснення щодо справи.

"Нацрада з питань телебачення і радіомовлення у своїх поясненнях зазначила, що телеканалами на момент застосування до них санкцій було припинено мовлення через відмову в продовженні ліцензій, термін дії яких збіг за 1,5 року до застосування санкцій. У зв’язку із цим Суд попросив СБУ, як ініціатора санкцій, надати додаткові роз’яснення, а саме: яким чином товариства були позбавлені права здійснювати ту діяльність, яку на той час уже не здійснювали, і через які дії, вчинені позивачем, до них застосовано санкції", – йдеться у повідомленні.

Також суд попросив позивачів роз’яснити, до яких наслідків призвела кожна санкція, застосована до товариств.

Уточнюється, що під час судових засідань були заслухані пояснення представника позивачів. У судових засіданнях оголошена перерва.

Відомо, що Суд продовжить розгляд справи № 9901/45/21 за позовом ТОВ "НОВИЙ ФОРМАТ ТВ" 1 листопада, а справи № 9901/54/21 за позовом ТОВ "ТВ ВИБІР" – 8 листопада.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони, яке на п'ять років заборонило діяльність телеканалів, пов'язаних із Віктором Медведчуком – "112 Україна", Newsone та ZIK.

У лютому журналісти телеканалів "112 Україна", Newsone та ZIK, які потрапили в Україні під заборону, влаштували спільну акцію протесту – вони заклеїли собі роти, і певний час в ефірах цих телеканалів панувала тиша. 

Читайте також: Підбиті крила "голубів миру": Як ОПЗЖ восени гратиме з владою в опозиційність

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme