Від голоду у світі страждатимуть ще 300-500 млн людей: Денисенко розповів, до чого призведуть "зернові війни" путіна

Заклики глави кремля володимира путіна до того, щоб "ощадливо ставитись до експорту зернових" свідчать про те, що росія збирається тиснути на світову спільноту за допомогою голоду

Від голоду у світі страждатимуть ще 300-…
Вадим Денисенко

Таку думку в коментарі "Діловій столиці" висловив виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко, передає Depo.ua.

За його словами, задля "шантажу голодом" російська федерація вже здійснила низку кроків, розв’язавши війну з Україною. Так, зокрема, заблоковано українські порти, через які експортувалось до 80% українського зерна. Окрім того, через ведення воєнних дій, знищення запасів пального та низку інших факторів посівна в Україні буде зірвана на 30-35% площ. Ще одним елементом "голодної війни" слід вважати і намір російської федерації заборонити експорт зерна до "недружніх країн", до списку яких сьогодні потрапила більшість країн, що підтримує Україну. 

"Такі кроки путіна у підсумку призведуть до зростання цін на продовольство у всьому світі, а дефіцит продовольства стане причиною голоду для ще 300-500 млн жителів Землі", — відзначає експерт.

Водночас він зауважує, що окрім тиску на Європу та США, путін таким чином розраховує зміцнити зв’язки із Китаєм, Індією та країнами Близького Сходу. Саме ці країни мають стати основними ринками збуту російського зерна, тоді як доля українського експорту на цих ринках падатиме. 

На думку Денисенка, аби мінімізувати негативні наслідки кроків, які здійснює російська федерація на ринку продовольства, Україна могла б ініціювати скликання засідання Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO).

"Дії росії загрожують життю і здоров’ю людей по всьому світу", — наголошує експерт.

Денисенко також зауважує, що Україна має звернутись до Ліги арабських держав: "Вони мають тиснути на путіна, адже саме країни Азії та Африки стануть головними заручниками таких "зернових воєн".

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme