Відбувся злам у війні, Європа допомагає нам, як своїм, – Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков звернувся до українців зі словами вдячності і гордості 

Редактор стрічки новин
Відбувся злам у війні, Європа допомагає…
Фото: Міноборони

Олексій Резніков висловив своє захоплення українцями, які зараз боронять свою землю від російських загарбників.

Відповідне зведення з'явилося на сторінці міністра у Facebook, передає Depo.ua.

"96 годин спротиву. 4 доби звитяги, мужності, самовідданості і віри. Час захоплення співгромадянами, які тримають стрій поряд. Болю за тими, хто відав життя за Україну. Люті на ворога, який вбиває наших жінок та дітей, руйнує мирні міста. І впевненості у тому, що він буде покараний! Обов’язково покараний! Жорстко, невідворотньо", - зазначив Резніков.

Глава Міноборони також відзначив, що у війні, яку Росія веде проти України, вчора відбувся злам – Європа активно долучилася до спротиву Росії.

"Адже вчора відбувся справжній злам. Війна стала Європейською. Її нарешті так усвідомили. Вже зараз пів Європи збирає, пакує, везе нам зброю і засоби бронезахисту. Коло держав, які надають реальну допомогу, значно збільшилося. Збільшилися її масштаби.

Європа вже надала тимчасовий прихисток десяткам тисяч тих, кого ми хочемо зберегти найбільше – нашій малечі та її мамам. Без усіляких формальностей. Як своїм. Зараз на заході у нас насправді немає кордону. Але підтримка є і на півдні, і на Далекому Сході, і за Атлантикою.

Все це – заслуга наших захисників і захисниць, усього українського народу. Який відмовився коритися оскаженілому тирану. І який неодмінно переможе", – написав міністр. 

Резніков про війну 28 лютого 2022

Нагадаємо, вчора, 27 лютого, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель після неформальної зустрічі глав МЗС країн-членів повідомив, що у Європейському союзі узгодили надання летальної зброї для Збройних сил України на суму 450 мільйонів євро для боротьби з російським вторгненням. Він наголосив, що Євросоюз вперше за всю історію надаватиме летальну зброю третій стороні, яка не є членом ЄС. 

Після цієї заяви президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що хоче, аби Україна була в Європейському Союзі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme