Відключення Росії від SWIFT: Хто з країн передумав на користь України

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо запевнив українського очільника МЗС Дмитра Кулебу, що Рим підтримає відключення Росії від SWIFT

Журналіст стрічки новин

Кулеба додав, що ще одна країна на тлі війни в Україні ухвалила рішення передати нашій країні зброю та боєприпаси.

Про це він написав у Facebook, передає Depo.ua

"Мій колега і друг, глава італійської дипломатії Луїджі Ді Майо запевнив мене телефоном, що Італія підтримає відключення Росії від SWIFT. Повна солідарність Італії з Україною. Одна дружня країна, назву якої поки не озвучую, ухвалила рішення надати Україні багато патронів, міни для мінометів та ракети для Градів, щоб зміцнити нашу оборону", – йдеться у повідомленні.

Крім того, мобільні оператори Канади, Австрії, Німеччини, Швейцарії, Фінляндії, Словаччини, Північної Македонії, Швеції, Литви, Латвії, Чехії, Польщі, Хорватії, Сербії, Боснії і Герцеговини скасували оплату за телефонні дзвінки до України.

Варто додати, що посол України в Німеччині Андрій Мельник зустрівся з міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднером. Він у коментарі ZN.UA заявив про перші сигнали, що ФРН таки готова змінити свою позицію та підтримати відключення Росії від системи платежів SWIFT.

Нагадаємо, дещо раніше президент Володимир Зеленський закликав ЄС відключити Росію від SWIFT і накласти ембарго на торгівлю нафтою й газом. Він наголосив, що Українці гинуть за свободу України та Європи і потребують міжнародно-правових гарантій безпеки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme