Відомий у США ведучий-антивакцинатор помер від коронавірусу

Захворівши, чоловік змінив своє ставлення до коронавірусу, однак було уже пізно

Редактор стрічки новин
Відомий у США ведучий-антивакцинатор пом…
Фото: Amy Leigh Hair/Facebook

У США від коронавірусу COVID-19 помер відомий радіоведучий-антивакцинатор Дік Фаррел.

Він називав COVID-19 "шахрайством", а головного санлікаря США Ентоні Фаучі – "божевільним брехуном". Ще в червні Фаррел закликав усіх бойкотувати вакцинацію від коронавірусу, передає Depo.ua з посиланням на The Guardian.

65-річний радіоведучий змінив свою думку, коли сам заразився коронавірусом. Чоловіка  госпіталізували, і з лікарні він попросив вакцинуватися свою близьку подругу Емі Лі Гейр, яка теж є противницею вакцин. Фаррел шкодував, що сам не щепився, і сказав, що "цей вірус – не жарт".

Видання зазначає, що радіоведучий дотримувався правих поглядів, був затятим прихильником Дональда Трампа та вважався одним із основоположників стилю "шокова розмова" (shock talk).

Додамо, що схожий випадок уже був у США – від коронавірусу помер 34-річний блогер Стівен Гармон, який заявляв про відмову від вакцин проти коронавірусу і насміхався над ними. Він боровся з хворобою протягом місяця. Навіть перед смертю Гармон жартував про пандемію та вакцини, поширюючи меми про те, що довіряє Біблії, а не науковцям.

Зазначимо, за даними Центру контролю та профілактики захворювань США, у країні повністю вакциновані від коронавірусу майже 50% населення (166 млн осіб), 58% (194 млн) отримали одне щеплення. Загалом у США зробили понад 350 млн щеплень проти COVID-19. 

Загалом від початку пандемії у США зафіксували понад 36,5 млн випадків зараження коронавірусом. 633 тисячі людей померли. 

Нагадаємо, раніше директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі заявив, що збільшення кількості вакцинованих може запобігти появі ще більш небезпечних штамів коронавірусу. Він наголосив, що не слід виключати можливості виникнення нових варіантів коронавірусу, які будуть стійкі до вакцин. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme