Відразу 9 підприємств "Метінвесту" Ахметова потрапили до рейтингу бізнесів з бездоганною репутацією

"Опендатабот", відомий сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру, опублікував перший індекс топових підприємств України, до якого потрапили найбільші за обігом бізнеси з бездоганною діловою репутацією (ТОП-10 компаній у кожній з категорій)

Журналіст відділу новин
Відразу 9 підприємств "Метінвесту" Ахмет…

До рейтингу потрапили відразу дев’ять підприємств групи "Метінвест" Ріната Ахметова, пише Depo.ua з посиланням на пресслужбу компанії.

Так, до першої редакції індексу потрапили:

  • "Запоріжсталь" (№1), "Каметсталь" (№3) та "Запоріжкокс" (№7) у категорії "Переробна промисловість";
  • "Шахтоуправління Покровське" (№3), ЦГЗК (№7), Північний ГЗК (№8), ІнГЗК (№9) у категорії "Добувна промисловість";
  • "Метінвест-СМЦ" (№9) у категорії "Оптова торгівля";
  • керуюча компанія "Метінвест Холдинг" – №2 у категорії "Наукова та технічна діяльність". 

При складанні індексу "Опендатабота" були враховані як фінансові показники (фінансова звітність компаній за 2022 рік), так й ділова репутація бізнесів. Зокрема, до переліку не потрапили вилучені підсанкційні компанії або ж бізнеси, що мають власників з hосійської aедерації. Також в Індексі позначені компанії, пов'язані з публічними особами, депутатами або ж політиками, які зобов'язані декларувати свої прибутки. 

"Мета створення індексу "Опендатаботу" – надати простий та зрозумілий інструмент для оцінки українського бізнесу, зокрема з розрізом на галузі та регіони. Це не прикладний засіб для точного економічного аналізу, а спосіб показати Україні та світу можливості та перспективи нашої країни", – прокоментував засновник "Опендатаботу" Олексій Іванкін.

У компанії нагадали, що від початку повномасштабної війни "Метінвест" спрямував на допомогу ЗСУ та українцям вже 4 млрд грн. З цієї суми понад 2 млрд грн – це допомога бійцям в рамках "Сталевого Фронту". За цей час компанія виготовила понад 100 тис. бронежилетів, а також броньовані щити для 200 фронтових машин. Крім того, бійцям на передовій передали вже 212 сталевих бліндажів.

Також "Метінвест" є одним із найбільших серед приватного бізнесу постачальників безпілотників до армії: захисники отримали понад 1500 дронів, майже 2 000 тепловізорів, 875 одиниць комунікаційного обладнання та 441 автомобіль різного призначення, зокрема майже 100 "швидких". Крім того, компанія заснувала ініціативу "Рятуємо життя", яка надає українцям гуманітарну допомогу та розвиває напрям протезування для людей, що втратили кінцівки через війну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme