Відсутність реакції Офісу президента на побиття журналістів у Дніпрі підтверджує ймовірність союзу Банкової та Філатова, – політичний експерт

Президент України та керівництво його Офісу жодним чином не відреагували на побиття журналістів у Дніпрі, яке сталось увечері 2 липня

Журналіст відділу новин
Відсутність реакції Офісу президента на…
Фото: ОП

Вже відомо, що на опозиційний до Бориса Філатова працівників ЗМІ напали співробітники "Муніципальної варти" (прямо підпорядковуються міському голові Дніпра). Тож відсутність офіційної реакції з боку Зеленського може свідчити про новий політичний союз Банкової, Бориса Філатова та Геннадія Корбана, припускає політичний експерт Андрій Вігірінський. 

"На момент написання допису офіційної реакції ні від Офісу Президента, ні від Кирила Тимошенка не надходило. Можливо, це сигнал громадам, про допустимі засоби забезпечення громадського порядку та роботи із людьми журналістської професії, а можливо має місце вибірковість підходу, чи банальне непомічання окремих "тонкощів" у територіальних громадах, "тих, які близькі серцю", - пише Вігірінський.

Андрій Вігірінський кілька днів тому першим з аналітиків написав про новий політичний союз в Україні. Припустив, що в Офісі Президента розглядають Бориса Філатова як технічного кандидата для нейтралізації Віталія Кличка у першому турі виборів. Вігірінський звернув увагу, що заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко курував запуск Конгресу місцевих та регіональних влад, де Філатова обрали заступником голови. Сам Конгрес створений на противагу Асоціації міст України, де головою є Віталій Кличко. Також проти очільника Дніпра та його давнього бізнес-партнера Геннадія Корбана різко припинили будь-які розслідування. А Філатов вже кілька місяців не критикує, а навпаки хвалить Зеленського та його команду. Зокрема, Кирила Тимошенка. 

"Можливо Кирило дійсно, цитуючи Гордона (ефіри у Голованова та у Степанець/Полуєва), "Уміще" і вміє вибудовувати як медійні кампанії, так і комунікації з місцевою владою. А можливо з мером Дніпра, поки, на відміну від столичного, їм вдалось порозумітись", припускає Вігірінський. 

Аналітик звертає увагу на близькість родини Кирила Тимошенка до чинної влади Дніпра. Батько заступника голови Офісу Президента останні дві каденції був депутатом облради від політичної партії "Укроп", засновником якої був Геннадій Корбан, близький друг і бізнес-партнер Борис Філатова. 

Після публікації блогу, Філатов обізвав Вігірінського "мавпою",  а журналістів, які написали про нього, як "технічного кандидата Зеленського" - худобою. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme