Віленський знявся з конкурсу на посаду голови НСЗУ: У чому причина

Т.в.о голови Національної служби здоров'я Андрій Віленський вирішив припинити участь у проходженні конкурсу на посаду голови НСЗУ за власним бажанням

Редактор стрічки новин
Віленський знявся з конкурсу на посаду г…
Фото: НСЗУ

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ZN.UA.

Причиною свого зняття з конкурсу Віленський назвав те, що медичне відомство "потерпає від зовнішніх впливів".

"Я припиняю участь у проходженні конкурсу на посаду голови НСЗУ за власним бажанням. Не буду брати участь у сьогоднішній співбесіді з міністром охорони здоров’я (мають бути проведені 2 липня о 14-й годині, - Ред). Чому? Тому що  останні півтора року НСЗУ потерпала від зовнішніх впливів. В тому числі тих, що були пов’язані з чотирма конкурсами на посаду голови. В трьох з них я брав участь безпосередньо. Але це не могло не позначитись на сталій роботі нашого державного органу", – пояснив він.

Віленський зазначив, що наразі зосередиться на поточних справах – необхідно швидко переукласти договори з коронавірусними лікарнями.

"Зараз маємо напружену ситуацію, яка пов’язана з тим, що ми повинні швидко переконтрактувати (переукласти договори) з лікарнями, які надають допомогу пацієнтам з коронавірусом відповідно до нового розпорядження керівника робіт. Їх кількість зменшилась. Відповідно, провести оплати за цим і іншими напрямами. Зараз я бачу для себе головне завдання в цьому. Дивлюсь на це в першу чергу як лікар. Лікарня не отримала грошей, лікар — зарплату, потерпає пацієнт. Отже, бачу завдання в цей складний перехідний період забезпечити безперебійне фінансування закладів і передати перед управління нового керівника працюючий державний орган", – сказав Віленський.

Наразі залишаються два кандидати на посаду керівника НСЗУ.

"Віктор Ляшко може обрати голову з двох кандидатур, що залишились. Він може прийняти будь-яке рішення. Адже суб’єкт призначення робить остаточний вибір і кандидатура вноситься на засідання уряду для затвердження. Тому що зробить Віктор Кирилович — не знаю. Але сьогодні в нас ще є два виконуючих обов’язки заступника (Тетяна Бойко та Дмитро Самофалов, - Ред.), один з яких бере участь в процедурі конкурсного відбору (Тетяна Бойко, - Ред.). І в принципі сталість  управління буде забезпечена, я сподіваюсь. А далі або буде призначений хтось з тих кандидатів, які залишились на цьому етапі. Можливо, буде новий конкурс. Це рішення — за урядом. Якщо буде новий конкурс я, напевне, не буду подаватись", – сказав т.в.о. голови НСЗУ.

Сьогодні співбесіду з міністром охорони здоров'я Віктором Ляшко будуть проходити тільки два з трьох відібраних кандидатів – Тетяна Бойко та Вадим Арістов.

Нагадаємо, 31 серпня 2020 року Кабінет міністрів України призначив Андрія Віленського т.в.о. голови Національної служби здоров'я (НСЗУ)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme