Віліс Дамбінс: "Російського сліду" в нашому бізнесі давно немає

Латвійський інвестор Віліс Дамбінс, акціонер групи компаній VS Energy, спростував інформацію, поширену у ЗМІ про те, що компанія має зв'язок із російським бізнесом

Журналіст відділу новин
Віліс Дамбінс: "Російського сліду" в наш…
Віліс Дамбінс

За словами Дамбінса, публікації, в яких громадяни РФ Олександр Бабаков, Євген Гінер та Михайло Воєводін значаться бенефіціарами компанії "ВС Енерджі Інтернейшнл Україна", не відповідають дійсності, пише Depo.ua з посиланням на "РБК-Україна".

"У числі попередніх власників із перелічених персон був лише Євген Гінер. Але після української Революції 2014 року він перестав бути зацікавленим у продовженні бізнесу в Україні та ухвалив рішення продати свою частку в компанії. Після пошуку нових інвесторів, погодження умов угоди та офіційного виходу з бізнесу він більше не є акціонером компанії, не впливає на її діяльність прямо чи опосередковано", – запевнив один із акціонерів компанії VS Energy Віліс Дамбінс.

Бабаков і Воєводін, за твердженням Дамбінса, ніколи не входили до акціонерів групи. Це підтверджено численними перевірками різних державних органів України.

"Енергоринок в Україні – досить непростий. І в цій боротьбі в хід іноді йдуть брудні методи – включно із "вкиданням" дезінформації, голослівними звинуваченнями, "прив'язкою" бізнесу до токсичних персон, – каже Віліс Дамбінс. – Усі акціонери компанії "ВС Енерджі Інтернейшнл Україна" – громадяни країн ЄС. Компанія створена в Україні, працює в Україні, управляється українськими менеджерами, сплачує податки в Україні та повністю перебуває у правовому полі України".

З 2014 року акціонерами VS Energy є громадяни Європейського Союзу – Віліс Дамбінс, Валтс Вігантс та Артурс Альбергс (усі – Латвійська Республіка), а також Олег Сізерман та Марина Ярославська (обидва – Федеративна Республіка Німеччина). Акціонери компанії засуджують неспровоковану атаку росії на Україну, а також санкціоноване режимом Лукашенка використання території Білорусі для здійснення варварського акту агресії проти України.

VS Energy володіє компаніями "Херсонобленерго", "Житоміробленерго", "Кіровоградобленерго", "Чернівціобленерго", "Рівнеобленерго", на підприємствах групи працює понад 11 тисяч співробітників.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme