"Він два роки жив у Києві": Асєєв розповів нові деталі затримання ката "Ізоляції" Куликовського

Колишній полонений бойовиків "ДНР" Станіслав Асєєв розповів про затримання керівника в'язниці бойовиків "Ізоляція" Дениса Куликовського на прізвисько "Палич"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Він два роки жив у Києві": Асєєв розпов…
Фото: СБУ

За його словами, він отримав правдиві дані, що Куликовський проживає у Києві на Позняках.

Він шукав ці дані протягом півтора року, заявив Асєєв під час ефіру ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна 24", пише Depo.ua.

"Я з'ясував, що він перебуває в місті Києві. У 2019 році він перетнув російсько-український кордон. Не просто перетнув, а живе в місті Києві. Я звернувся до Христо, зателефонував йому. Цього ж дня ця інформація підтвердилася", – розповів колишній бранець.

Він розповів, що його скоординували з людиною, яка мала відношення до спецоперації по "Паличу" у 2019 році. Йдеться про колишнього співробітника спецслужб.

"Він підтвердив, що з ним загалом якийсь час працювали, потім його відсторонили. У подробиці, як із ними працювали, попрошу не вдаватися, все-таки це Служба безпеки... Найімовірніше, сто відсотків "так", його використовували як агента. Спецслужби України його використовували. Якийсь час", – наголосив Асєєв.

Колишній бранець бойовиків зауважив, що не міг звернутися до СБУ, оскільки йдеться про "конфлікт інтересів".

"Ми пішли з цією людиною до керівництва МВС і попросили оперативний супровід. Ми розуміли, що протягом двох днів інформатор нам зможе сказати, де точно "Палич" живе у Києві. Але ми не можемо його затримувати, ми – цивільні особи", – додав він.

Асєєв підкреслив, що через певний час інформація про Куликовського потрапила до СБУ.

"Вони почали його шукати, але знайшли людину, яка нам його готова була передати за певну суму грошей, тому що обставини ускладнилися. Ми ще сиділи в ресторані, обговорювали цю спецоперацію, були вже готові гроші передати. Але ця людина відмовляється. Сказав: "Якщо я зараз віддам його Нацполіції, то самі розумієте, як виглядатиме Служба безпеки. Мені прямо сказали, що я сяду поруч із ним. Мені не потрібні жодні гроші. Я віддаю його СБУ". І у вівторок його заарештовують. Ось. Таким чином", – резюмував Асєєв.

Зауважимо, зараз Куликовському оголошено про підозру одразу за чотирма статтями Кримінального кодексу:

  • ст. 149 (торгівля людьми);

  • ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації);

  • ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань);

  • ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

Раніше повідомлялося, що Куликовський залучав до своєї "роботи" з полоненими власну дружину. Свідки кажуть, що вона була йому до пари – така ж "відморожена" збоченка.

Нагадаємо, 9 листопада Куликовського затримали в Києві працівники СБУ. Повідомлялося, що він наважився поїхати у столицю України з території Росії. Виявилося, що в Києві він мешкав аж з 2019 року.

Судове засідання у Покровську стосовно поплічників Дениса Куликовського, якого арештували на 2 місяці, мало відбутися 10 листопада, але не відбулося.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme