Виробники вакцини зробили сенсаційну заяву по "бустерну" дозу препарата

Компанії-виробники вакцини проти коронавірусу Pfizer та BioNTech, заявили, що третя "бустерна" доза препарату на 95,6% захищає від симптоматичного захворювання на COVID-19

Журналіст стрічки новин
Виробники вакцини зробили сенсаційну зая…
Фото: Рixabay

На думку фармацевтичних гігантів, саме "бустерні" дози відіграватимуть головну роль у боротьбі з пандемією.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на заяви компаній, передає Depo.ua.

"Ми вважаємо, що "бустерні" дози мають відігравати вирішальну роль у протидії поточній загрозі для здоров'я під час цієї пандемії", – наголосив генеральний директор компанії Pfizer Альберт Бурла.

За словами гендиректора і співзасновника BioNTech Угура Шахіна, вони допоможуть у стримуванні пандемії та поверненні людства до нормального життя.

Загалом у дослідженні компаній взяли участь 10 тисяч людей, віком від 16 років. Половині учасників ввели "бустерну" дозу. Протягом 2,5 місяців спостережень були виявлені тільки п’ять випадків симптоматичного захворювання на коронавірус. Водночас у групі, яку щепили плацебо, були зафіксовані 109 випадків.

Вато додати, що після оприлюднення результатів акції Pfizer зросли на 0,9% до відкриття ринку у США, а вартість акцій BioNTech збільшилася на 1,3% на біржі у Франкфурті.

Нагадаємо, минулого тижня у МОЗ розповіли, для кого з українців можуть ввести обов'язкову COVID-вакцинацію третьою дозою. Поки що таке рішення лише розглядають. 

Читайте також: Бустерна доза: Чи доведеться українцям щепитися втретє

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme