Віце-президент Афганістану оголосив себе главою держави

Віце-президент Афганістану Амрулла Салех оголосив себе виконувачем обов'язків глави держави

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Віце-президент Афганістану оголосив себе…
Фото: Pixabay

За його словами, влада у країні офіційно належить йому. Салех закликає громадян Афганістану чинити опір бойовикам угрупування "Талібан".

Віце-президент також звернувся з закликом про підтримку до світових лідерів, повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Салеха у Twitter.

Він зазначає, що влада над Афганістаном після втечі президента Ашрафа Гані переходить до нього згідно з Конституцією країни.

"Відповідно до Конституції Афганістану, за відсутності, втечі, відставки або смерті президента, перший віце-президент стає тимчасовим президентом", – зауважив Салех.

Віце-президент додав, що зараз перебуває у країні та має законне право на владу. Він також звернувся до населення країни, закликаючи чинити спротив талібам.

"Ми, афганці, повинні довести, що Афганістан – це не В'єтнам, а таліби навіть віддалено не схожі на в'єтконгів. На відміну від США і НАТО ми не втрачали духу і бачимо попереду величезні можливості. Приєднуйтесь до опору", – написав він.

Віце-президент Афганістану закликає чинити опір "Талібану"

Віце-президент Афганістану Амрулла Салех оголосив себе виконувачем обов"язків глави держави

Нагадаємо, 15 серпня стало відомо, що президент Афганістану Ашраф Гані Ахмадзай залишив країну.

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну. 

Жителі столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

За даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Читайте також: Тріумф талібів: З ким дружитиме і з ким воюватиме Ісламський Емірат Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme