Військовий блогер розвінчав ТОП-10 міфів, пов'язаних зі службою та війною

Відомий військовий блогер і ветеран АТО Харитін Старський розповів про десять найпоширеніших міфів, пов'язаних зі службою та війною

Журналіст відділу новин
Військовий блогер розвінчав ТОП-10 міфів…
Фото: Скріншот

За словами блогера Старського, на війні, як і в мирному житті, необхідно мислити критично.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на відео, опубліковане на YouTube-каналі "Войовнича більшість".

"Народна творчість щороку народжує нові й нові ілюзії, омани та міфи про війну. Обов'язково напишіть у коментарях про те, з якими саме міфами ви стикалися і які з них вам сподобалися найбільше", – йдеться у дописі до публікації.

В оприлюдненому відео Старський розповів, зокрема, що людям без досвіду розмінування не потрібно "грати в сапера" й наражати життя на небезпеку.

"Якщо ви побачили розтяжку, якщо ви побачили замінування, дочекайтесь приходу саперів. Людей, які безпосередньо займаються цим… Нічого не чіпайте", – додав він.

Другий міф, за словами Старського, стосується любителів трофеїв і тих, хто ладен "здобувати зброю в бою".

"На війні мінується абсолютно все. І якщо ви побачили афігєнний калаш… шмель… я прошу вас, не підходьте до нього. Нічого не чіпайте, поки не приїдуть ваші інженери, і поки вони не дадуть вам "добро" на те, що ви можете підійти і помацати оцю от штуку своїми руками", – пояснив він.

Третій момент, на який звернув увагу блогер, також стосується мінування – встановлення мін чи розтяжок.

"Якщо ви не фахівець, краще за все ці штуки не чіпати. Так як сапери не повинні виконувати ваші обов'язки, ви не повинні виконувати їхні", – зауважив Старський.

Четвертий міф: "Страйкболісти, які не брали участі в бойових діях, можуть бути хорошими інструкторами".

Блогер наголосив, що це – неправда, адже військові ігри на природі не мають абсолютно нічого спільного з реальним боєм.

Старський додав, що це ж стосується і так званих "доморощених тактиків" – тих "фахівців", які стали "військовими експертами" за допомогою YouTube і Google.

"Такі люди можуть допомогти, в принципі, стати лише хорошим 200-м. І це стосується навіть тих людей, у яких мільйон друзів серед АТОвців… Якщо людина не була на війні… тут немає про що говорити. Не дозволяйте їй вчити вас. Хіба що він разом із вами піде в підрозділ тероборони і буде разом із вами вчитися військовій справі", – вважає блогер.

Шостий міф, за його словами, розповідає, буцімто кільце від ручної гранати – занадто складний пристрій.

"Пропонують замінювати його розпиляним шприцом. Ковпачок, який вдягається на гранату, дуже класна штука доти, доки він не трісне у вас в кишені", – розповів Старський.

Сьомим міфом є те, що бійцеві не потрібна фізична підготовка.

"Фізуха солдату потрібна. Хоча б елементарна. Тому що потрібно таскати 300-х, таскати 30-кілограмові ящики, щось копати, таскати мішки з піском… 90% вашої роботи на позиції полягає в тому, що ви щось кудись "тараканите". Соваєте, переносите, подаєте", – пояснив Старський.

Він додав, що диверсант може піти в розвідку без бронежилета.

"Якщо ви не диверсант, якщо ваша робота полягає в тому, щоб ходити в патруль, або стояти на позиції завжди вдягайте засоби захисту", – зазначив блогер. 

Дев'ятим аспектом є те, що необхідно застібати шолом.

"Шолом не призначений для того, щоб захищати вашу голову від куль. Він створюється для того, щоб захищати вашу голову від уламків і від усього що сиплеться на вашу голову поки ви сидите в траншеї після прильоту артилерії. Грунт, осколки, дерева тощо… Завжди застібайте шолом", – пояснив Старський.

Останній міф, за його словами, пов'язаний з рукавицями без пальців.

"Є так званий "стартерпак русского спецназовца" – рукавиці без пальців. Дуже круто виглядають на селфі, на відеозйомках, на "пострєлушках"… Але головне завдання ваших тактичних рукавиць – захист пальців. Тому ствол може бути достатньо гарячий після стрілянини, вашу шкіру може "зажувати", ви можете зірвати або розбити собі ніготь. Завжди шукайте рукавиці з пальцями… Це незручно, тому в них треба тренуватися", – підсумував Старський.

Нагадаємо, дещо раніше ветеран АТО Старський розповів, що робити жителю міста під час обстрілу. За його словами, для того, щоб мати в собі впевненість, важливо зазирнути страху у вічі.

Читайте також: Автор блогу "Войовнича більшість" Харитін Старський: Українізація має бути максимально безпалєвною

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme